söndag 24 november 2013

In.off i Varberg den 16/11-13

Vi hade anmält Sally och Leia till pudelklubbens in. off i Varberg denna lördag, utställningen började kl:10.00 och vi var bland de sista in i ringarna. Fast vi tog god tid på oss att åka upp, fick vi ändå vänta ett bra tag på vår tur, till kl 15! :)
Båda hundarna skötte sig väl både utanför och i ringen, var 4 shibor och 5 labradorer anmälda, det såg ut som dessa raser skulle krocka tidsmässigt men då labbedomaren inte var så snabb i bedömningen så löste det sig perfekt för oss:)

Leia ställdes för Berith Undén-Svensson, hon fick excellent men inget HP idag då Leia var i kraftigaste laget enligt Beriths tycke och smak, har aldrig hänt tidigare! Leia får alltid kritik att hon är för tunn:-)

Leias kritik: "Kraftig 6årig tik som för dagen visas i något högt hull. Bra huvud, något tvär hal i sättningen. Plan rygg. Bra vinklar fram och bak. Något vid i fronten. Rör sig väl.


Sedan var det Sallys tur att visas för domare Stefan Råghammar, Sally blev placerad som tvåa i Öppenklassen efter Sångfågelns Giulia, som inte travade rent utan passade mest, hmm...

Sallys kritik:" 2 år gammal tik. Bra helhet. Mycket fint huvud och uttryck. Bra bett och tänder. Aningen kort hals. Normala vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. Bra proportioner med starkt ländparti. Rör sig rätt bra från sidan, något trångt bak.
Välpresenterad och välvisad!"Nu tar vi en lång paus från utställningarna till nästa år, då vi siktar mot Malmö med Diva och Leia, Sally hoppas vi få valpar på :-)


Leia å jag på väg in i ringen!


Leia står fint på bordet!:)


Sally å matte i ringen!


Sally på line up i konkurrensen!


Sally travade på bra i ringen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar