tisdag 7 januari 2014

My Dog 5/1-14

Svenska Mässan och Gothia Towers 5/1-2014
Trots att vi inte hade några hundar anmälda till My Dog i år beslöt vi oss för att ändå åka dit och kika lite. Kände ju lite folk som skulle ställa hundar där i år och alltid kul att shoppa hundprylar! :-)
Mycket folk och hundar där i år, inga lediga parkeringar som vanligt kl 9 på morgon, så bara att hitta en parkering i centrala Göteborg är inte det lättaste.
Vi kikade en del på labradorernas bedömning som tog tid då de hade en vanlig bedömning av samt en elev som gjorde samma bedömning i ringen, så man visa 2 gånger så att säga. Många fina labbar, saknade att visa Sally idag;)
Idag var både BIR och BIM svarta labbar från kennel Wallwein's!
Vi träffade också ägaren och den hane vi hoppas kunna para Sally med på mässan, han placerade sig bra idag med ett fint CK och C-Cert!

Var även och besökte rastorget som var väldigt stort i år, saknade basenji och chihuahua som inte var representerade i år. I Shiba no kais var det fullt med folk som ville ha info och fotografera de fina vovvarna, många var nyfikna på denna ras. Labbeväst var där med och pratade om allroundhunden Labrador. Där grupp 9, sällskapshundarna, höll till var det minst sagt fullknökat, mkt barn som ville klappa de små söta vovvarna. Jag passade på att fotografera en vacker och ståtlig Shih tzu på ett bord!

Shih Tzu


När vi gick och tittade på försäljningstorget mötte vi en mycket trevlig dansk herre där med sin "varg";)
Ronny var bara tvungen att gå fram och fråga om det var en Tjeckisk varghund, Ceskoslovenský vlcak och det var det! Vi pratade i säkert en timme med honom och efter ett tag kom det även två tjejer från Sverige som var uppfödare på denna ras och Saarlos och pratade. Ronny och jag var helnöjda, för vad kan vara bättre att få information om en intressant ras om inte från dess ägare och uppfödare! :)
Vem vet blir kanske en Tjeckisk eller Saarlos för oss i framtiden, fina hundar är det iaf!

Ceskoslovenský vlcak

Ceskoslovenský vlcak, 13 månader och en riktig bjässe, runt 70 cm i mankhöjd och lång med!Ceskoslovenský vlcak, vacker, så lik en varg inte konstigt att folk stannade för att fråga vad det var för ras! Så lugn, märktes att husse lägger mkt tid på sin hund!

Diva och Leia var lite sura för att de inte fick följa med till My Dog;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar