söndag 13 juli 2014

SKK Nat. i Tvååker den 12/7-14

Så var det då dags för årets höjdpunkt på hemmaplan så att säga Hallands Kennelklubbs årliga dubbelutställning! I år hoppade vi över fredagen eftersom Julia fyllde 11 år då och vi istället hade kalas med familjen, ibland får mitt hundintresse stå vid sidan av men bara ibland ;)
Denna lördag bjöds det på strålande sol och närmre 30 gradersstrecket, härligt svalkande i skuggan där vi satt i Ainas tält med våra grejor.
Vår domare Per-Harald Nymark, Norge, var inte den snabbaste domaren vår ring var klar vid 14.30!! Men otroligt rolig och underhållande i sin bedömning som han gjorde högt och tydligt för alla! :)
Mitchi hade startnr 1 av shiborna som ensam valp idag, och denna gång fick vi HP och där med BIRvalp!! Så glad för denna skrutta som nu fått 8 BIRvalp på 11 tävlingar!

Per-Harald Nymark gav henne väldigt fin kritik med!

Mitchis kritik:
" 7 månader gammal tik som är mycket gott utvecklad för åldern. Vackert rastypiskt huvud och bra utvecklad kropp. Bra vinklar i benen, bra hårlag och temperament. Och rör sig som en valp av denna ras och ålder skall göra."

Bästa valp med HP!


Sen fortsatt han med de vuxna shiborna där många fick VG och Excellent endast idag, hanarna mättes och åkte ut pga för höga! Vinnare bland hanarna var CH Stämmlocks Etsuo/NOPPE som blev BIM idag!
Och Aina fick ett excellent på Toya och i öppenklassen som var en hel del tikar vann Hime med CK!
Bästa tik blev vår goa Aina med Hime som därmed kammade hem sitt 3e cert, fick 2a igår här i Tvååker, och fick sin efterlängtade Svensk utställningschampion, SE UCH!!!
Och som det inte var nog drog även Aina och Hime längsta strået som BIR!

Vi stannade självklart till finalerna, där vi tyvärr blev oplacerade. i Mitchis BISvalp final var de runt 80 valpar!! En american akita från Estava kennel blev BISpuppy!
Glada och nöjda packade vi ihop våra saker och strax efter 17.00 rullade vi hemåt, vilken dag, trevligt sällskap, många goa skratt vid ringside, fina vovvar och så strålande väder!!
Lite trist att Lena, Dennis och Hanna med vovvar inte kunde komma denna dag dock, Julia saknade sin kompis att prata med hela långa dagen! Men vi hoppas få se dem framöver på tävlingar.


Mitchi och jag, BIRvalp med HP!

Söta Mitchi, som skötte sig så bra denna långa utställningsdag!


Mitchi och jag i ringen, varmt var det i solen!:)

Mitchi på bordet!

Julia och Mitchi i väntan på finalerna!

Aina och Hime springer för BIR! :)

Aina som BIR med Hime och Heléne som BIM med Noppe! Domare Per-Harald Nymark, Norge

Julia passade bra i HP, Cert och Championat rosetter!:)

Mitchis fina prisrosetter!
Många fina shibor som väntade i skuggan, 22 anmälda idag, 19 deltog!
BISvalp finalen där Am. Akitan vann! Stor fin ring!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar