tisdag 6 augusti 2013

SKK INT. Svenstavik 3-4/8-13

Här var det fullt på husvagns/husbilsparkering, så vi stod på en fin rastplats ca 1 km från tävlingen. Fick en återbudsplats till utställningsområdet men när det visade sig att det skulle kosta oss 500:- för två nätter med el valde vi att avstå, nu stod vi gratis på en underbar plats utmed Storsjön, så Julia och Ronny kunde fiska på kvällarna!
Stod här från torsdag till söndag, lite segt ska jag erkänna att vänta på utställningen och sen hemfärden.

På lördagen ställde jag Diva, som bara hade en konkurrent en tricolour tik i ökl. Men Diva åkte på ännu ett Very Good, 2 ÖKK för domare Anne Indergaard, Norge


Divas kritik:" 3 år röd/vit tik. Torrt välskuret huvud. Fina rynkor. Tillräcklig hals. Stram rygglinje, något lång i länden. Välvinklat bakställ. Rör sig hjulbent bak och fram. Skulle haft bättre armbågs tillslutning och mer stabilitet i rörelserna."

Vi hade sällskap av Lotta och Robban med shiban Kutz som ställde efter oss, det var 2 hanar båda fick Excellent men inget CK, trist att det inte blev något cert denna gång heller för någon av oss.....

Vi var i valet och kvalet av att åka hem eller stanna, valde att stanna så på söndag var det Sallys tur, det var 34 labbar anmälda för Miroslav Zidar, Slovenien
Sally fick än en gång Very Good! Bästa hane med cert och cacib, ny svensk utställningschampion blev en snygg gul hane, Kamrats Victory, som vi fick sällskap av så tiden gick lite fortare där:)

Sallys kritik: "Middlestrong compact, Good proportioner. Correct coat. Typ. head. Some loose skin. Correct Topline and tail. Good angulation. Parallell standing in front, light cow standing back. Flowing movement."

Vi hade i allafall tur med vädret;) Inte de resultat jag önskat med denna semester resa men vi har i allfall haft väldigt trevligt, lärt känna nytt folk och fått se mycket av vårt vackra Sverige!:-)
Nu laddar vi för 4 utställningar i september, blir en del in. off denna gång så vi hittar tillbaka till formen med lite träning. Cleo ska ut igen, har inte ställts sen i april!

Diva som Säpo! ;)

Tuff brud i lyxförpackning!

Ronny med sin kusins söta rottisvalp, Troja 9v.

Ronny framför sin farmors stuga i Dalarna.

Diva fick så klart nytt halsband i läder även i år, Mora.

Vad blir det för mat?

Världens största träbjörn i Sveg, 13 m hög.

Vy från Björnriket.

Här utmed Storsjön stod vi och väntade på Svenstaviks utställningen!

Utsikt från Hoverberget!

Ingen resa till norra Sverige utan Pite palt! )==

Julia hoppades på storfångst i Storsjön, blev bara lite sjögräs;))

Denna vackra väska att ha godis i till vovvarna i utställningsringen hade Julia köpt till mig i Svenstavik  som tröstpris , då Diva inte ville visa sig=)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar