lördag 10 maj 2014

In.off i Landskrona den 3/5-14

Denna helg skulle vi starta Sallys utställningssäsong med en in.off Labbespecial i Varberg som Labrador Halland arrangerat men pga för få anmälningar blev den inställd, tyvärr. De hoppas kunna ha en ny i sensommar hade vart kul om den blir av, har ju eftersökt lite sådana tävlingar även här i Halland!
Så istället anmälde jag Sally och Mitchi till Silkyringens inofficiella i Landskrona där även Lotta och Kutz skulle tävla! =)
Solen strålade härligt men någon värme var inte att tala om, kallvind och runt 12 grader endast, så tjockjacka och jeans fick det bli.

Domare till våra vovvar var Eva Liljeqvist Borg ( som dömmer basenji i SKK Lidköping den 10/5 för övrigt)
Först in var Mitchi, valp 4-6 månader, hon skötte sig väldigt bra i ringen, visst lite bushopp kom det men visade tänderna bra på bordet, ville pussa på domaren med ;)

BIRvalp med HP fick hon, Eva sa även att Mitchi verkligen såg ut att trivas och showa i ringen, det tyckte jag var skoj!

Mitchis kritik:
"Tilltalande tik med fint huvud och uttryck. Vackra ögon och öron. Utmärkt överlinje. Goda proportioner. Passande benstomme. Korrekta vinklar bak. Vältypad. Goda rörelser. Päls i utveckling."

I gruppen slutade Mitchi på en 4e plats, 1a plats knep Divas systerson Whiskey:)

Sen var det en stunds väntan innan Sally skulle äntra ringen.
Sally var lite slö i ringen, men när godiset kom fram blev det lite mer fart, bet i fingrar och studsade, hmm, var ju ett tag sen Sally var inne i en ring, Sofiero i september närmare bestämt! ;)

Sally blev även hon BIR med HP!

Sallys kritik:
"Kraftig tik som kunde ha kraftigare benstomme. Bra skalle. Korrekt överlinje. Mycket bra svansansättning. Tillräckliga vinklar. Rör sig trevligt från sidan. Marktrång fram/bak. Trevligt temperament."


 Så det blev en trevlig dag i utställningsringen för oss, perfekt träning inför resterande tävlingar!
Lotta och Kutz slutade som BIR med HP!

Mitchi och Sally med sina vinstrosetter! :)


Matte med sina fina vovvar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar